You are currently viewing Trimo do zmage v dvorani Tabor
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

V dvorani Tabor sta se na tekmi 21. kroga Lige NLB pomerila RK Maribor Branik in RK Trimo Trebnje. Gostje so slavili z 31:34.

Začetek tekme je bil zelo izenačen. Prvi napad je pripadel Mariboru, a so prvi zadeli gostje, ki so takoj skušali prevzeti pobudo. Mariborčani so s kvalitetnim tekmecem v prvi polovici prvega polčasa držali korak, nato pa so varovanci Uroša Zormana izkoristili nekaj napak vijoličastih v napadu. Trimo je v 17. minuti povedel z 11:8, v 22. minuti pa s 14:8. Maribor se je nato vrnil in se do 28. minute približal na 12:15, finiš prvega dela pa je bil vnovič v znamenju Trima. Gostje so do zvoka sirene dosegli še dva gola in na odmor odšli ob izidu 12:17.

V nadaljevanju so gostje takoj dosegli gol in izenačili svojo najvišjo prednost na tekmi (12:18), nato pa se je Maribor nekoliko približal. V 36. minuti so se vijoličasti približali na 16:20, v 39. minuti pa na 19:22. Varovanci Markote so se v drugem delu nekajkrat približali na zaostanek treh golov, a je Uroš Zorman s pametnimi minutami odmora in dobro rotacijo vselej prekinil nalet Maribora. Ko je Trimo v finiš tekme vstopil s prednostjo petih golov, je postalo jasno, da Maribor ne more do točk. Vijoličasti so vseeno do konca tekme igrali zbrano in se približali na 31:34.

Prvi strelec tekme je bil z 10 goli kapetan Maribora Tadej Sok, na drugi strani pa so po pot golov dosegli Radojković, Cingesar in Cirar. Za igralca tekme je bil izbran Leon Rašo.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: Danes nismo imeli razpoloženega vratarja. V obrambi smo bili dovolj gibljivi in agresivni, a nismo delali dovolj prekšrkov. Trimo je izkušena ekipa, ki zna to kaznovati. Gostje so dosegli par lahkih golov. Če želiš zmagati tako čvrsto ekipo, moraš imeti razpoloženega vratarja, kar pa nam je na žalost danes manjkalo. Bo pa na naslednji tekmi bolje. Trimu čestitam za zasluženo zmago.

Uroš Zorman, RK Trimo Trebnje: “Fantom bi čestital za zmago. Vemo, da je v Mariboru vroč teren, tukaj ni lahko igrati. Tekma je bila v slogu sezone. Na trenutke igramo super in povedem za šest, sedem, osem golov, nato pa pridejo “žute” minute in se nasprotnik približa na tri gole. Nato se v ekipo naseli nekaj strahu, ampak to tako je. Še vedno smo neizkušena in mlada ekipa. Na tem moramo delati, je pa to seveda šport, žoga je okrogla, tudi Maribor pa zna igrati rokomet. Gostitelji niso bil v podrejenem položaju, a so si moji fantje povsem zaslužili zmago.

21. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Trimo Trebnje 31:34(12:17)
Maribor: Ferjan 4, Lorger; Zupanič, Planinšek 3, Veselinović 3, Sok 10, Hočevar, Jerenec 1, Miličević, Košec, Blagotinšek, Rakita 2, Budja 4, Hedl 2, Golik 1, Žabić 5.
Trebnje: Tomić 1, Brana 5; Rašo 3, Didovič 4, Grojzdek, Radojković 5, Dobovičnik, Cingesar 5, Hamidović 4, Sarak 1, Kotar 3, Potočnik 3, Udovič, Grbič 1, Cirar 5, Florjančič.