You are currently viewing Velenjčani so se v Rdeči dvorani maščevali za poraz v Mariboru
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v soboto, 14. decembra, gostovali v Velenju, kjer so se v Rdeči dvorani pomerili z Gorenjem iz Velenja, ki je tekmo dobilo 36:21.

Velenjčani, ki so jih Mariborčani v tej sezoni v 3. krogu Lige NLB premagali v dvorani Tabor, so tokrat takoj prevzeli pobudo in hitro povedli z lepo prednostjo. V 11. minuti je David Miklavčič zadel  za 7:3, nato pa je Davor Rokavec reagiral z minuto odmora. Naši fantje so se približali na 7:4, nato pa so na igrišču znova zagospodarili Velenjčani, ki so v 21. minuti povedli z 12:6. Do zaključka prvega polčasa so gostitelji igrali zelo zbrano in na odmor odšli s prednostjo s 16:9.

Drugi polčas se je začel z nekaj napakami na eni in na drugi strani, prvi gol pa ej v 32. minuti dosegel Izidor Budja. Prave možnosti za vrnitev ni bilo, saj je ekipa Zorana Jovičića ves čas igrala odlično in v 41. minuti povedla s 24:13. Prednost je do konca še nekoliko narasla in Velenjčani so slavili s 36:21.

Pri domačih je Matic Verdinek dosegel 9 golov, pri Mariboru pa je bil s 6 goli prvi strelec Budja.

Izidor Budja: “Tekma se žal ni izšla po naših pričakovanjih. Pričakovali smo, da bomo konkurenčni, ampak je že hitro šlo vse v smer Velenja. Gostitelji so nato zaradi svojih izkušenj tekmo mirno pripeljali do konca. To je za nas še ena šola, zdaj pa gremo naprej trdo delati in odpravljati naše napake.

14. krog Lige NLB:
RK Gorenje Velenje – RK Maribor Branik 36:21 (16:9)
Gorenje: Verdinek 9, M. Kavčič 6, Levc 5, A. Kavčič 5, Haseljić 3, Grmšek 3, Husejnović 1, Bojanić 1, Šol 1, Okleščen 1, Miklavčič 1, Mazej, Šiško, Drobež, Taletović.
Maribor: Budja 6, Ranevski 3, Jerenec 2, Planinšek 2, Sivka 2, Zugan 2, Sok 1, Hočevar 1, Miličević 1, Velkavrh 1, Kocjančič, Štamic, Dosedla, Puc, Kljun, Ferjan.