You are currently viewing Z enajstimi bojevniki do zmage v Novem mestu
Gašper Simonič
  • Post category:Novice

Zdesetkana ekipa RK Maribor Branik je na gostovanju pri MRK Krka prišla do nove zmage. Vijoličasti so zmagali s 24:21, kar je ob vseh težavah s koronavirusnimi okužbami v članski ekipi fantastičen dosežek.

Trener Siniša Markota je po okužbah, ki so se pri Mariboru pojavile prejšnji teden tik pred tekmo z RK Gorenje Velenje, ostal brez sedmih igralcev, ki so bili pozitivni na PCR teste. V zapisniku je bilo tako samo 11 članov Maribora, ki pa so se borili kot levi!

Prvi gol na tekmi so dosegli Mariborčani, ki so v drugi minuti povedli prek Jana Hočevarja, vseeno pa je prvi del prvega polčasa pripadel Novomeščanom. Gostitelji so v 5. minuti prek Jake Jakšeta povedli s 3:1, a prednosti niso dolgo zadržali. Vijoličasti so v drugem delu prvega polčasa navkljub močno oslabljeni ekipi najprej poskrbeli za izenačenje na 5:5, nato pa ves preostanek prvega polčasa vodili. Ob zvoku sirene je na semaforju pisalo 8:9.

Drugi polčas je bolje začela Krka, ki je v 37. minuti prek Irmana povedla z 11:9, nato pa se je predramil tudi mariborski napad. V 42. minuti je Jan Hočevar izenačil na 13:13, za preobrat pa je v 46. minuti poskrbel Nejc Planinšek (15:16). Vijoličasti so nato z dobro obrambo in nekaj dobrimi napadi držali svojo prednost, v finiš obračuna pa vstopili z vodstvom 18:20. V 58. minuti je Hočevar zadel za 18:22 in praktično odločil tekmo. Gostitelji so se sicer v 59. minuti približali z dvema hitrima goloma, kar pa je bilo premalo. Zadnji gol na tekmi je dosegel Jure Hedl, ki je postavil piko na i veliki zmagi Maribora (21:24).

Prva strelca tekme sta bila s po petimi goli Jan Hočevar in Jure Hedl, s štirimi zadetki pa se je izkazal tudi Nejc Planinšek. Na drugi strani sta po štiri gole vpisala Jaka Jakše in Jan Irman.

Stefan Žabić, RK Maribor: “V tako okrnjeni zasedbi, kot smo bili danes v Novem mestu, smo rabili predvsem veliko sreče, predvsem pa bi se rad zahvalil mojim soigralcem za tako borbo. Že tako zdesetkani, pa še igrati na tako zahtevni tekmi, kot je bila današnja, ni bilo lahko. Mi smo dali res vse od sebe, na koncu je bilo to dovolj za zmago. Igrali smo sproščeno, vedeli smo, da je na strani Krke pritisk večji zaradi boja za obstanek, a se na to nismo ozirali. Igrali smo svojo igro in rezultat je bil na naši strani.

Jan Irman, MRK KRKA: “Razočaranje je veliko. Danes nam igra v napadu nikakor ni stekla. Ne vem, ali je bila prisotna prevelika nervoza. Upam, da še obstajajo možnosti, da obstanemo v ligi. Poskušali bomo storiti vse, kar je še mogoče, da se izognemo najslabšemu scenariju.

24. krog lige NLB:
MRK Krka – RK Maribor Branik 21:24 (8:9)
Krka: Pavlin, Bevec 1, Avsec 3, Majstorović, Lončar 2, Avsec 1, Irman 4, Jakše 4, Plut 1, Klemenčič 1, Rašo 2, Brajer, Radovič, Kukman 2, Windischer, Matko.
Maribor: Lorger; Planinšek 4, Veselinović 1, Hočevar 5, Jerenec 2, Miličević 1, Košec 3, Budja 1, Hedl 5, Žabić 2, Lasica.