You are currently viewing V drugem delu žal zmanjkalo moči za popoln povratek
Katja Markovič
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 21. krogu lige NLB gostoval pri RK SVIŠ Ivančna Gorica. Gostitelji so tekmo dobili z izidom 30:26.

Pomembno gostovanje je postreglo z izenačenim začetkom. V uvodnih minutah je bil izid poravnan. V peti minuti je Jezernik žal zapravil priložnost za vodstvo. Gostiteljem je nato pri izidu 4:4 uspel niz petih zaporednih golov. Naleta SVIŠ-a ni ustavila niti minuta odmora. Je pa nato Zupančič z nekaj dobrimi obrambami pripravil priložnost za povratek, kar smo znali izkoristiti. Budja je v 18. minuti zadel za samo gol zaostanka (10:9), nato pa le minuto zatem žal ostal brez gola za izenačenje. Po minuti odmora gostiteljev so slednji umirili mariborski nalet, v finišu prvega polčasa pa izkoristili mrk v naši igri in na odmor odšli z vodstvom 18:12.

Jasno je bilo, da se bo v tekmo, ki šteje za nekaj več, težko vrniti. A naša ekipa se ni predala. V 33. minuti je Budja zadel za 19:15, pet minut kasneje pa za 20:17. Gostitelji so sicer ves čas ohranjali vsaj tri gole prednosti, naši fantje pa so čakali na morebiten padec zbranosti. Kačičnik je v 42. minuti zaostanek zmanjšal na dva gola, za popoln povratek v tekmo pa je žal zmanjkalo energije. V zadnjem delu obračuna so gostitelji igrali ravno dovolj zbrano, da so se na koncu veselili zmage s 30:26.

Naš najboljši strelec je bil z devetimi goli Izidor Budja, priv SVIŠ-u pa so bili s po petimi goli prepričljivi Marojević, Zavodnik in Tekavčič.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Želja in borba sta bili danes žal premalo za točke. Pokopale so nas naše napake v napadu v prvem polčasu. Ekipa SVIŠ-a je to izkoristila in s protinapadi prišla do prednosti. V preostanku obračuna smo nato nasprotnika lovili, a nam na žalost ni uspelo priti do povratka.”

21. krog lige NLB:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Maribor Branik 30:26 (18:12)
SVIŠ: Glavan 13, Komar, Struna; Marojević 5, Zavodnik 5, Tekavčič 5, Sašek 3, Bevec 3, Košir 3, Cirar 3, Justin 1, Abramovič 1, Pirnat, Kutnar, Kompare, Roš Omahen.
Maribor: Strašek 3, Zupančič 5; Budja 9, Sok 4, Kačičnik 4, Gregorič 3, Jezernik 3, Planinšek 1, Kovačec 1, Jerenec 1, Košec, Razgor, Hedl.